Astăzi pe 1 ianuarie 2024 seara am ales să mă plimb prin centrul Brașovului…după atâta mâncare și băutură de sărbători trebuie și puțină mișcare. Mi-am cumpărat și o porție de castane coapte că tot este sezonul lor, plus că arătau foarte bine. Îmi place să le mănânc cu sare dar și cu alte combinații cum ar fi sare și piper sau sare și scorțișoară. Sarea și piperul le dă un gust sărat și puțin picant, iar combinația de sare și scorțișoară combină săratul cu dulcele.
Castanele coapte se mai pot adăuga și la alte preparate cum ar fi la salate, deserturi, creme. De asemenea se pot manca cu mult mai multe ingrediente cum ar fi cu zahar brun, vanilie, nucșoară, rozmarin, pudră de ardei iute dar și cu condimente pentru grătar. Bineînțeles că sunt multe alte rețete în care sunt integrate… văzusem o rețetă interesantă de castane coapte cu un și salvie.
Vouă vă plac castanele coapte? Dacă da cu ce ingrediente le consumați?
Să aveți un An Nou fericit plin de împliniri.
nu am mancat niciodata, nu stiu de ce dar nu am mancat insa par ok.. un an nou fericit 🙂
Nu tuturor le plac castanele coapte.