Începând cu data de 23 noiembrie, Uniunea Europeană a interzis produsele din tutun încălzit aromatizate, scopul fiind acela de a reduce consumul de tutun mai ales în rândul populației tinere. Cică se vrea o generație fără tutun, însă nu știu dacă chiar o să le iasă acest plan, având în vedere că tot mai mulți au acest viciu de la vârste fragede. Un alt motiv pentru care aceste produse vor fi interzise, este acela că în ultimii ani au explodat vânzările și cică ăștia din UE își fac griji pentru noi chipurile.
Aceste produse de tutun încălzit aromatizate se vor mai putea comercializa până la epuizarea stocurilor. S-a luat această decizie deoarece după cum bine știți și voi, tutunul este responsabil pentru 90% din cancerele pulmonare. Cum spuneam și mai sus prin această decizie, Uniunea Europeană încearcă să protejeze cat mai mult posibil generațiile tinere. Intenția zic eu că este bună, însă sunt convins că vor apărea alte produse similare mult mai periculoase, care vor deveni populare rapid la nivel global.
Mă gândesc că cel mai probabil aceste norme vor intra pe deplin în vigoare abia la anul pe vremea asta, totuși stocurile cred că sunt destul de mari și va dura o perioadă până vor fi epuizate. Chiar dacă s-a luat această decizie, nu cred că numărul fumătorilor va scădea. Statisticile arată că numărul este într-o continuă creștere, ba chiar una îngrijorătoare și nu cred că scoaterea de pe piață a acestor produse este o soluție. Oricum după ce aceste produse vor dispărea complet de pe piață, oamenii se vor orienta către țigările normale sau către alte produse asemănătoare. Au mai scos ei parcă de pe piață țigările mentolate și ce au rezolvat?
Eu nu sunt fumător și nici nu voi fi vreodată, deoarece acest viciu este destul de nociv și costisitor…nu pot să ard banii, sau să mă îmbolnăvesc cu banii mei… Eu unul nu concep așa ceva, prefer să fac altceva cu banii decât să îi transform în scrum sau în aburi. Însă trebuie să recunosc că am încercat în trecut atât țigările normale, cât și cele electronice din curiozitate, însă nu am simțit nimic special și nici nevoia să continui. Chestia asta cu dependența este doar o iluzie în capul nostru, o tulburare psihică, nu există ceva care să ne facă dependenți, totul depinde de felul în care gândim și conștientizăm.
Oare prin adoptarea acestor norme Uniunea Europeană chiar vrea să protejeze oamenii sau altele sunt interesele ? În același timp vreau să vă întreb ce părere aveți despre dependență în general?
Dependența e ceva greu de văzut de dinafară, iar despre cei care o suportă și suferă nu pot decât să spun că dacă nu se lasă din voința lor e grav. Am avut ocazia să văd vreo 2-3 spitale cu dependenți de diferite chestii, E absolut îngrozitor. Asta cu tutunul e cea mai mică.
Da este o afecțiune psihică gravă însă cu voință se depășesc ușor aceste momente…dacă nu ai inițiativă e mai rău.
Dependența de droguri este cea mai îngrozitoare…tutunul te face doar sa cheltui bani și te îmbolnăvește.
Cea mai mică, dar și cea mai scumpă, domnule andu YY! În 40 de ani de fumat am „ars” o avere.
Dacă pun la socoată și banii dați pe bere ajung la concluzia că acum puteam trăi liniștit fără să mai pun osul la treabă…
Am cunoscut atatia batrani care au trait si 104 ani , au fumat toata viata si nu au murit din cauza tigariilor
Depinde de organism…plus că acum in țigări sunt băgate tot fel de prostii periculoase.
Străbunicul meu pe linie maternă a murit la 94 de ani cu degetele îngălbenite de cele 2 pachete de Mărășești pe care le fuma zilnic. Amândoi bunicii au murit de cancer la 60 de ani. Niciunul dintre ei nu era fumător…
Tatăl meu are 82 de ani și a fost fumător până la 70.
Înainte era altfel mâncarea, băutura…in ziua de astăzi doar chimicale…la care se mai adaugă și poluarea.