Nu știu ce le fac ăștia la pomii fructiferi din comerț de fac fructe chiar dacă sunt foarte mici. Am cumpărat acum vreo doi ani jumătate un lămâi din Hornbach sau Dedeman nu mai știu exact. Acesta avea o singură lămâie pe care o are și acum.
Lămâia este intactă de 2 ani jumătate, petele de pe coajă le avea de când l-am luat. Totuși cum de nu a căzut sau cum de nu s-a stricat până acum?
Prin martie am mai cumpărat un lămâi cam la fel de mic din Dedeman care are lămâi mult mai mari, aproape că i se rup crengile. Mă întreb dacă și lămâile acestea vor rezista o perioadă la fel de lungă de câțiva ani?
Oare ce substanțe, ce îngrășăminte le pun ăștia la pomi de fac asemenea fructe chiar dacă sunt mici. Un pomișor atât de mic nu cred că are cum să facă asemenea fructe imense fără să fie ajutat de ceva. Am văzut prin magazine tot felul de pomișori exotici plini de mandarine, clementine, portocale s.a.m.d…Eu am mai avut un lămâi mult mai mare care a făcut o singură dată câteva lămâi și după nu a mai făcut nici un fruct…și l-am ținut mai bine de 12 ani…până la urmă am renunțat la el.
Probabil le adaugă ceva îngrășăminte chimice ca să li se dezvolte fructele… parcă altfel atrag privirile pe rafturile magazinelor pomișori când sunt plini de fructe. Am mai avut de-a lungul timpului și alte specii de pomi pe care i-am cumpărat cu fructe, iar după ce acestea au căzut…pomii nu am mai făcut niciodată fructe…este ceva la mijloc.
Deci lămuriți-mă și pe mine care e faza cu pomișorii ăștia care fac fructe chiar dacă sunt atât de mici…și cum de nu li se strică fructele cu anii?
Și mie mi se pare ciudat, eu nu știam chestia asta, dar văd că ai o experiență îndelungată cu plantele decorative 🙂
Da am foarte multe plante decorative și pomi fructiferi.